Vind je weg in Frankrijk

Een frisse start maken, de sprong wagen.

Doen waar jullie waarschijnlijk

al een tijdje over hebben gedroomd.

Verhuizen naar Frankrijk!

Of het nu permanent is of dat het gaat

om de aanschaf van een tweede (t)huis. 


Je staat op het punt om je/jullie leven een flinke draai te geven. Misschien weten jullie al precies waar je naar toe gaat, wat er geregeld moet worden en hoe je dat gaat doen. Wellicht ben je nog niet zo ver en staan jullie nog voor een aantal keuzes. Over waar je wilt wonen en - in het geval je echt permanent in Frankrijk wil leven - wat je wilt gaan doen, welke school het beste is voor je kinderen etc.


Je wilt de júiste keuzes maken en concrete stappen zetten om je droom realiteit te maken. En je wilt zeker weten dat al die praktische, essentiele zaken zoals de benodigde (koop/huur)contracten, je electriciteit/water/internet aansluitingen, de noodzakelijke verzekeringen goed geregeld zijn. 


In welke fase je je ook bevindt, we kunnen je helpen. Wij hebben zelf in jouw schoenen gestaan. We hebben hetzelfde proces doorlopen. Van voorzichtig dromen, naar orienteren, naar steeds meer focussen, naar 'we gaan het doen!'. 

Een nieuwe start

Wat kunnen we voor je doen?

We kunnen we je helpen met het maken van een aantal essentiële keuzes (waar ga je wonen, hoe ga je in eerste instantie in een inkomen voorzien etc). Door met elkaar te specificeren wáárom jullie naar Frankrijk willen en dat te vertalen naar wensen en criteria waaraan jullie nieuwe thuis, jullie nieuwe werk- en leefomgeving moet voldoen. Hierdoor kun je veel concreter en gerichter op zoek. Vind je makkelijker en sneller je nieuwe huis, leefomgeving, school etc. 


Als je eenmaal weet in welke regio/streek jullie willen wonen, kunnen we je begeleiden met het vinden van je (tweede) huis. Via internet, lokale makelaars of via particulieren. In de regio Zuid West Frankrijk kunnen wij huizen voor jullie bezoeken om te beoordelen of ze in praktijk net zo interessant zijn als dat ze op papier lijken. Hiermee bespaar je onnodig heen en weer gereis en richt je je aandacht en energie alleen op kansrijke kandidaten voor jullie nieuwe 'thuis'.


Los van het vinden van een (tweede) huis, kunnen we je helpen met allerlei andere zaken die je moet regelen als je in Frankrijk aankomt of als je hier sinds kort woont. Van het opstarten van electriciteit, water, internet en telefoon tot het registreren van je bedrijf(je) en het regelen van ziektekostenverzekering. Van het vinden van een goede school tot het krijgen van een Franse kentekenplaat. Van je eerste belastingaangifte tot het aanvragen van kinderbijslag. 


We kunnen je begeleiden op de manier die jij en jullie het prettigst vinden. Gebaseerd op wat jullie belangrijk vinden, op wat jullie zelf willen doen of juist uit wilt láten regelen.


We kunnen je bij vrijwel alle administratieve zaken helpen. Van het 'wijzen' van de juiste weg (en dito volgorde) tot het uit handen nemen van deze 'administratieve noodzakelijkheden' door het voor jullie te regelen. 


Een greep uit onze dienstverlening


 1. Hulp bij het vinden van een geschikt huis
 2. Regelen van (gunstige) abonnementen voor electriciteit, water, tv, internet, mobiel etc. gebaseerd op jullie profiel.
 3. Vertalen van documenten, tolken bij belangrijke gesprekken.
 4. Regelen van en inschrijven voor school(vervoer)
 5. Kentekenregistratie (carte grise).
 6. (Ziektekosten)Verzekeringen en inschrijven voor sociale zekerheid.
 7. Registreren van je bedrijf.
 8. Vinden van geschikte taalcursussen, opleidingen, verenigingen etc.
 9. Handige contacten en netwerken om je te helpen met het opstarten van je nieuwe leven in Frankrijk. 
 10. Aanvragen van kinderbijslag en andere toeslagen
 11. Bijna alles (mits legaal) wat je maar geregeld wilt hebben,vraag maar raak!


Nb wij zijn geen fiscaal of juridisch expert, maar beschikken wel over betrouwbare partners met wie we voor vragen op dit gebied samenwerken. 


Samenvattend kunnen we je helpen aan een zo relaxt mogelijke start in Frankrijk, gebaseerd op jouw en jullie specifieke vragen, wensen en behoeften!Tarieven


We werken met eerlijke en transparante tarieven, gebaseerd op de daadwerkelijke tijd die we besteden aan het leveren van het gevraagde en gewenste resultaat. Mocht je geinteresseerd zijn in onze dienstverlening, dan volgt allereerst een intake gesprek waarin we nader kennismaken en bespreken wat jouw/jullie specifieke wens en vraag is. Op basis daarvan ontvang je van ons een offerte met daarin beschreven wat we voor je gaan doen en met welk resultaat, een indicatie van de tijdsbesteding en uiteraard een (maximaal) kostenoverzicht. Geen verrassingen, je weet vooraf precies waar je aan toe bent. Voor bepaalde diensten werken we met een vaste pakketprijs. 


Pakketten


Uit eigen ervaring weten we: een van de eerste dingen die je geregeld wilt hebben als je verhuist is electriciteit en (warm!) water.  En natuurlijk internet ;-). We kunnen ervoor zorgen dat je zsm een electriciteits, water of internet contract kunt afsluiten, zodat je prettig kan opstarten en acclimatiseren in je nieuwe huis.  • Energie (aansluiting Electriciteit, Gas, Water)


We regelen dat je zsm electriciteit, water en/of gas hebt in je Franse huis. We zoeken het meest passende aanbod, gebaseerd op jullie voorkeuren en energieverbruik. We vragen namens jullie het contract aan en realiseren de aansluiting op de door jullie gewenste datum.

                                           

Pakketprijs: € 149,-


 • Aansluiting TV/telefoon/internet  


We regelen je TV, telefoon en/of internet aansluiting. Op basis van jullie wensen, zoeken we de meest voordelige en passende aanbiedingen en abonnementen, die leggen we je voor. Nadat je een keuze hebt gemaakt, vragen we namens jullie het contract aan en realiseren de aansluiting op de door jullie gewenste datum.


Pakketprijs: € 79,-

Nb wij kunnen uiteraard ook van dienst zijn bij over- en afsluitingen van contracten.


 • Vind-ons-huis pakket


Wij bieden je efficiente en effectieve hulp bij het vinden van je nieuwe (tweede) thuis. We kunnen in jullie regio van voorkeur (mee)zoeken naar geschikte huizen in het aanbod ter plekke (makelaars, notarissen, particulieren). In de regio Zuid West Frankrijk kunnen we huizen voor je/jullie bezoeken en bezichtigen. Je ontvangt een uitgebreid verslag, incl. foto's en video's. Dat bespaart je onnodig gereis en daarmee tijd, geld en energie. Zodat je je kunt richten op dat huis of díe huizen die echt interessant blijken. En dus een bezoek door jullie waard zijn.


Er zijn diverse pakketten mogelijk, meer en minder uitgebreid. Mail of bel ons en je ontvangt de mogelijkheden en prijzen.Wie zijn wij?


Wij zijn een gezin van vier: Pim (52), Ellen (48), Stijn (13) en Carlijn (11). Sinds de zomer van 2018 wonen wij in Zuidwest Frankrijk, in de mooie, groene Gers.


Pim (Otte) is geluidstechnicus en verzorgt het geluid voor grote (Europese) televisie evenementen, vooral op het gebied van sport en muziek. Daarnaast is hij een expert op technisch vlak (internet, computers, satellieten, tv, telefoon) en weet hij alles van auto's en wat daarmee samenhangt. Van een nieuwe (tweedehands) kopen hier in Frankrijk tot het importeren van je eigen auto. 


Ellen (van den Hout) is een ervaren (project)manager. Haar kerncompetentie is zaken voor elkaar krijgen. Georganiseerd en met een creatieve geest. Ze is doel- en resultaatgericht en werkt efficient. Daarnaast heeft ze financiele kennis en weet ze de weg te vinden in de complexe Franse bureaucratie.


Stijn zit nu in het derde jaar van het 'collège', hier is dat de 'quatrième' (4de). Carlijn zit in de eerste klas, de 'sixième' (ze tellen dus terug). De eerste maanden op school waren best pittig, vooral omdat ze zich nog niet verstaanbaar konden maken zoals ze dat zouden willen. Maar na een half jaar spraken ze al een aardig woordje frans en nu - na een jaar - spreken ze het vrijwel vloeiend en accentloos (althans dat vinden de mensen hier, ondertussen is het verre van 'ABF', ze spreken met een mooi 'Gascon' accent ;-). Ze hebben vrienden en vriendinnetjes. Ze sporten, ze hebben het naar hun zin!


We willen graag onze eigen (leer)ervaringen inzetten om jullie te helpen met het vinden van jullie weg in Frankrijk. Zo makkelijk en stressvrij als mogelijk!


Meer weten?


Wil je weten of en wat we voor je kunnen betekenen? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken door het versturen van onderstaand contactformulier en/of via info@vindjeweginfrankrijk.nl


Je kunt ook een whatsapp of sms bericht sturen of bellen:

FR (+33) (0)6 43 15 36 42


En tot slot kun je ons ook volgen via Facebook en Instagram @vindjeweginfrankrijk


NB Mocht je geinteresseerd zijn in onze persoonlijke belevenissen, dan kun je meelezen via versindegers.com


Contact


 
 
 
 

VIND JE WEG IN FRANKRIJK.NL


Voor een relaxte start in Frankrijk
CONTACT


Email:

info@vindjeweginfrankrijk.nl


Telefoon/whatsapp:

(+33) 06 43 15 36 42 


SIRET: 845 135 391 00025

Copyright @ All Rights Reserved